Entrepreneurial Journey

Schimbari si provocari, despre viata de antreprenor, despre viata in organizatii si toate provocarile care apar pe parcurs.

Ce este succesul

Inevitabil, in viata unui antreprenor apare la un moment dat intrebarea: ce este succesul? si daca l-am atins?.

Cred ca este unanim acceptat ca ai succes, ca si antreprenor, atunci cand atingi rezultate financiare deosebite, cand esti lider de piata, cand ai o recunoastere publica, cand inovezi etc.

Ei bine, in 2013 am primit titlul Antreprenorul anului, inmanat de catre BRD in cadrul unei gale organizate de

HR Club, si pot spune ca m-a onorat foarte tare atunci cand am primit premiul, am fost extrem de emotionata cand a trebuit sa vorbesc in fata a peste 200 de manageri, am fost tare bucuroasa in acea seara. In acelasi timp trebuie sa recunosc si ca nu m-am simtit dupa aceasta recunoastere publica un om de succes in mod special.

Dupa acest eveniment m-a preocupat mai tare răspunsul la întrebarea ce este succesul, pentru ca simteam ca nu pot sa ma raportez la aceasta recunoaștere publica si sa imi spun: Gata, sunt un om de succes! 

Am ajuns la concluzia ca lucrurile sunt mult mai complexe decat ceea ce pare unanim acceptat ca fiind succesul.

Asadar, in acest moment al carierei si dezvoltarii mele pot defini succesul in antreprenoriat dupa cum urmeaza:

Este un cumul de reusite in atingerea si depasirea obiectivelor antestabilite de catre fiecare antreprenor in parte, constanta in indeplinirea misiunii business-urilor dezvoltate, iar toate acestea sa fie coroborate cu recunoașterea publica a succesului. Si ca sa dau o nota si mai personala, mai profunda acestei definitii as spune ca din perspectiva mea toate cele scrise mai sus, ca sa le pot simti ca si success, mai este nevoie ca:

1. Acasa sa fie armonie si familia intelege foarte bine menirea ta pe aceasta planeta. 

Imagineaza-ti cat de succes se va simti un antreprenor care este si in top 10 oameni de succes, dar acasa cand ajunge este singur sau, mai rau, toti din casa sunt foarte suparati pe el ca este mai tot timpul plecat.

2. Esti fericit cu ceea ce faci. 

Mai propun acelasi exercițiu de imaginatie cu cel aflat in top 10. Oare cat de succes sa se simta omul daca, de exemplu, este de peste 20 ani in acel business care i-a adus success, dar sa nu mai simta nicio multumire, chiar daca atinge obiectivele setate.

Acest lucru se poate intampla foarte usor in cazurile de spirit antreprenorial, pentru ca odata ce un business creste, un antreprenor incepe treptat sa nu se mai regaseasca in el.

3. Sa fii sanatos.

Cum ar fi ca un om sa fie recunoscut ca de succes insa el este macinat de boala?! Cred ca atunci cand esti sanatos poti sa integrezi mai bine ceea ce realizezi in plan profesional.

Iar dincolo de toate, cred ca un antreprenor de succes trebuie ca in primul rand el sa simta lucrul acesta. Si acest lucru mi se pare uneori dificil, pentru ca noi cei cu spirit antreprenorial, trecem de la un vis la altul, in momentul in care atingem ceea ce ne dorim noi, deja ne-am stabilit urmatoarea stafeta. Am auzit o personalitate răspunzând la următoarea întrebare: ”Care este cea mai mare realizare?” in urmatorul mod: ”Cea care urmeaza!”

Mi-ar placea ca acei antreprenori care citesc acest articol sa isi exprime parerile lor cu privire la acest subiect pentru a avea o perspectiva largita a SUCCESULUI antreprenorial.

Add comment


Security code
Refresh