Love my job

Despre pasiunea de la serviciu si despre cum sa transformi fiecare zi de munca intr-o oportunitate de invatare.

 

 SIMONA_NICOLAESCU_STEPHEN_GILLIGAN.jpg

Logica te duce de la A la B. Imaginatia te poarta peste tot.

Albert Einstein

 

Ai nevoie sa generezi rezultate, sa atingi obiective, sa demonstrezi mereu ca esti foarte bun. Liderii de echipe, managerii, antreprenorii nu pot sa traisca fara asa ceva. Si sunt momente in care tensiunea, incordarea pe atingerea obiectivului ne ia din creativitate si din libertatea de a face lucruri.

Am avut onoarea de a-l avea ca profesor pe dr. Stephen Gilligan, psiholog si profesor eminent in hipnoza ericksoniana, parintele coachingului generativ. De la el am inteles foarte clar ca doar atunci cand sunt deschisa si prezenta, conectata in acelasi timp la constient si inconstient, accept partile mele ‘’negative’’, abia atunci pot sa prinda viata noi alegeri, noi constientizari si solutii creative la tot ceea imi propun sa obtin.

In cadrul cursului, facilitatorul a trecut de limbajul cognitiv si s-a adresat unor parti din noi pe care le accesam mai rar. Si tocmai asta a fost util si diferit, ca ne-am lasat ghidati intr-o avalansa de emotii si stari, care te conduc ca intr-un rollercoaster, invatand astfel despre resursele nelimitate ale naturii umane.

Mai jos te invit sa regasesti cateva din lectiile invatate din rolul meu de lider, de coach, de om:

1.Daca vrei sa sprijini pe cineva sa devina constructiv, intra mai intai tu intr-o stare relaxata

Daca ai alaturi de tine un om si vrei sa il sprijini in procesul sau de invatare, de explorare de posibilitati la problemele si provocarile pe care le are in viata profesionala, sau personala, atunci primul lucru cu care incepi este sa iti acordezi propria fiinta intr-o stare COACH (centered, open, aware, connected, holding). Exersand aceasta stare am realizat ca este acel mindfulness de care se tot vorbeste, daca ramai prezent in corpul tau, simti unde iti sunt picioarele asezate, cum se odihnesc mainile, cum respiri, totul se aseaza intr-o prezenta ce nu poate fi explicata. Din aceasta stare poti sa comunici mult mai usor, fara sa lasi ca propriile ganduri sa interfereze cu modul in care ti-ai propus sa il ajuti pe celalalt, esti mai creativ in exprimare, esti mai atent la celalalt si vezi realmente impreuna cu celalalt ce descopera de fapt singur.

Continuarea acestui articol o poti citi AICI unde l-am publicat initial.

Add comment


Security code
Refresh

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok