Well-Being

Descopera ce poti face pentru a avea o viata echilibrata, plina de inspiratie.

 

A trecut aproape un an de cand am hotarat sa nu mai sustin traininguri pe tema managamentului timpului, am realizat ca timpul angajatilor intr-un astfel de curs nu este bine investit, iar mie imi place ca ceea ce predau sa aiba efect in calitatea vietii oamenilor. In grupele cu care lucram aveam impresia ca sunt multi experti in gestionarea timpului si cu toate acestea ceva ii facea sa nu puna in practica si toti se plangeau ca nu le ajunge timpul.

Pare ca ne invartim in jurul cozii, stim cu totii ca timpul nu lucreaza in favoarea noastra daca nu ne organizam mai bine, avem ceva idee despre cum sa prioritizam, deja suntem experti in matricea lui Covey si totusi la finele zilei suntem frustrati ca a trecut prea repede timpul.

Este ca si alimentatia sanatoasa pe care stim ca ar trebui sa o adoptam, insa continuam sa nu tinem cont de ea si apoi ne intrebam de ce avem probleme de sanatate, de ce pierdem timpul pe la medici, cu analize sau mai rau in spitale ?. Si chiar daca alimentatia sanatoasa ar intra la categoria activitatilor neurgente dar importante, nu realizam ca este fix ceea ce trebuie sa introducem zilnic in agenda pentru a salva ceva timp in viitor.

Am constatat ca sunt cinci elemente esentiale care nu ne permit sa ne organizam timpul mai bine, mai ales noua celor care avem ceva experienta in viata profesionala.

Ne lasam atrasi in capcane

De-a lungul zilei, Universul ne trimite o sumedenie de capcane: un telefon neasteptat de la soacra, un task suplimentar de la colegi, o reclamatie de la un client, un prieten care trece printr-o criza existentiala, in orice caz multe chestii neasteptate. Ups!, ca si cand toate astea nu fac parte din viata zilnica, ca si cand nu am sti ca neprevazatul face parte din prevazut.

Continuarea o poti citiAICI.

Add comment


Security code
Refresh

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok