Active escapes

Invitatie la calatorie, la explorare de locuri in mijloc

Africa de Sud

Distanta Romania - Africa de Sud: 9.000 km, 12 ore de zbor 

Nr. locuitori: aprox. 55 mil (cu toate ca intr-o revista locala am gasit ca ar fi 89 mil)

Nr. limbi oficiale: 11

Africa de Sud este o experienta in sine care nu trebuie ratata, un contrast pe care nu l-am mai intalnit nicaieri, legat de peisaje, discrepante sociale. Multe iti poate spune despre aceasta tara doar daca afli ca are 11 limbi oficiale, de aici poti trage singur concluziile despre ce turbulente au putut fi gasite in trecut.

Cel mai mare soc a fost pentru mine, dupa ce stiam ca Africa de Sud este cea mai evoluata tara din zona, sa vad cum traiesc oamenii in cutii minuscule de metal, fara toalete, unele fara lumina, caldura/aer conditionat, nu vreau sa ma gandesc cum este sa traiesti in asa ceva, mai ales cand este cald sau rece, cum urineaza la orice colt de strada si de casa.

Interesant este ca africanilor li se construiesc case sociale, iar intr-o revista citeam ca se construiesc aprox. 500 de case sociale/zi, foarte greu de imaginat sau de crezut asa ceva.

Am calatorit de la Johannesburg la Capetown, pe coasta de est, iar cele mai frumoase locuri pe care le-am vazut si le recomand sunt: Blyde River Canyon, Kruger Park, Cape of Good Hope, Capetown

Una din cele mai frumoase parti ale Africii, cand mergi in perioada de primavara a lor, este sa vezi drumurile pavate cu copacii Jacaranda, miros superb, au o culoare minunata, iti mangaie de-a dreptul privirea, dupa ce vezi atata saracie:

Cape Town te cucereste instant si asta poate si pentru ca este foarte mult europenizat, iti aminteste de Coasta de Azur, de Monte Carlo...

Acum la final de calatorie pot spune ca imi amintesc cu mare placere de mesele cu fructe de mare, de vinul rosu excelent, de drumurile impecabile, de Jacaranda tree, de ploile de primavara, de animalele impresionante din salbaticie, de fluturararea steagului nostru chiar in ziua alegerilor prezidentiale la Cape of Good Hope, de tarmul Oceanului Indian si de cate si mai cate.

Simona Nicolaescu

www.simonanicolaescu.ro

Psihoterapeut, coach şi susţinător al vieţii echilibrate în România

Simona Nicolaescu a dezvoltat LifeFit, un program unic pentru a produce schimbări profunde în vieţile liderilor din România, cu deschiderea porţilor către propriul subconştient, trasarea unui plan clar pentru a-şi atinge visurile, vitalitate fizică şi psihică crescută.

A inclus mare parte a învăţăturilor extrase din diferitele experienţe ca antreprenor, lider, mamă şi din diferite formări pe care le are: psihoterapie ericksoniană, hipnoză, coaching, silent retreat, terapie cranio-sacrală, mind power.

Lucrează în sesiuni individuale cu managerii din România pentru a îi ajuta să ducă o viaţă mai echilibrată din punct de vedere emoţional, pentru a se bucura mai mult de viaţa pe care o au.

Ţine workshopuri pe teme precum: Sleep better, Stress Management, Mind focus, Tehnici de relaxare.

Desemnată “Antreprenorul anului” în 2013, Simona Nicolaescu şi-a dedicat ultimii 8 ani din cariera sa profesională susţinerii şi promovării vieţii echilibrate, prin proiecte creative, adresate mediului de afaceri, derulate în premieră în România.

Sub semnătura sa au luat naştere primul program de well-being pentru angajaţii companiilor, în anul 2010, şi primul audio-book pentru diminuarea stresului, în anul 2014, intitulat “Tehnici de reducere a stresului”.

Add comment


Security code
Refresh

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok