Pofta de viata

Pasiuni, oameni, actiuni care ne fac sa ne indragostim clipa de clipa de viata.

Ce imi doresc de ziua mea?

Nu stiu altii cum sunt, dar eu o data pe an sarbatoresc ziua de nastere si de multe ori vine la pachet in prealabil cu ceva stres, pentru ca ma gandesc ce sa organizez, ce sa fac diferit fata de anul trecut si ba mai mult prietenii incep sa ma intrebe ce imi doresc. Uneori il invidiez pe fiul meu, daca il intrebi ce isi doreste are o lista cu lucruri foarte clare, iar atunci cand le primeste, spune: ''vai, cat mi-am dorit asta!'' si vezi incantarea de pe fata lui.

De cativa ani imi este tot mai greu sa raspund la aceasta intrebare, insa ma voi lasa purtata aici pret de cateva secunde in compania lui ‘’wishful thinking’’.

Imi doresc macar pentru o zi:

1. Sa vad decenta in jurul meu: oameni care nu arunca gunoaie deschizand geamul de la masina in plin centrul capitalei, oameni care nu comenteaza alti oameni la talk show-uri, pe banci in parcuri, pe la colt de strada si pe care nu i-au cunoscut niciodata. Pe acestia ii invit sa petreaca mai mult timp cu ei insisi, cautand in propriul interior.

2. Sa simt ca nu traim intr-o lume plina de violenta, crime, violuri si coruptie, iar oamenii refuza sa mai cumpere astfel de stiri.

3. Sa vad oameni petrecand timp cu oameni, nu pe facebook si online.

4. Sa spunem stop cruzimii fata de oameni, fata de animale, fata de natura, fata de padurile noastre.

5. Sa privesc zambetele oamenilor, sa ii simt cum se concentreaza pe ceea ce este bine pentru ei, nu pe ce le impune societatea, reclamele, sa isi descopere autenticitatea.

6. Sa oferim recunostinta celor care aduc un strop de zambet, un strop de viata, un strop de sensibilitate, cum sunt medicii, artistii, actorii, scriitorii..

7. Sa gasesc oameni carora le pasa de ce se intampla in jur si nu intorc capul.

8. Sa deschidem larg inima si sa intindem o mana de ajutor acolo unde simtim ca este nevoie.

9. Sa spunem cu adevarat: MULTUMESC pentru viata pe care o traiesc.

Imi doresc pentru o zi sa fim toti OAMENI.

Si vorba cantecului: ''Este oare cineva care sa imi poata da asa ceva macar de ziua mea?'' :)

Probabil ca imi doresc ceva imposibil, insa raspunsul la aceasta intrebare va ramane in continuare acelasi si voi continua sa sper, pentru ca se spune ca atunci cand vrei ceva cu adevarat acel ceva va deveni realitate.

Simona Nicolaescu

www.simonanicolaescu.ro

Psihoterapeut, coach şi susţinător al vieţii echilibrate în România

Simona Nicolaescu a dezvoltat LifeFit, un program unic pentru a produce schimbări profunde în vieţile liderilor din România, cu deschiderea porţilor către propriul subconştient, trasarea unui plan clar pentru a-şi atinge visurile, vitalitate fizică şi psihică crescută.

A inclus mare parte a învăţăturilor extrase din diferitele experienţe ca antreprenor, lider, mamă şi din diferite formări pe care le are: psihoterapie ericksoniană, hipnoză, coaching, silent retreat, terapie cranio-sacrală, mind power.

Lucrează în sesiuni individuale cu managerii din România pentru a îi ajuta să ducă o viaţă mai echilibrată din punct de vedere emoţional, pentru a se bucura mai mult de viaţa pe care o au.

Ţine workshopuri pe teme precum: Sleep better, Stress Management, Mind focus, Tehnici de relaxare.

Desemnată “Antreprenorul anului” în 2013, Simona Nicolaescu şi-a dedicat ultimii 8 ani din cariera sa profesională susţinerii şi promovării vieţii echilibrate, prin proiecte creative, adresate mediului de afaceri, derulate în premieră în România.

Sub semnătura sa au luat naştere primul program de well-being pentru angajaţii companiilor, în anul 2010, şi primul audio-book pentru diminuarea stresului, în anul 2014, intitulat “Tehnici de reducere a stresului”.

Add comment


Security code
Refresh

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok